Képekben

01_Kobanya_Laszlohazak_01.jpg
02_Kobanya_Laszlohazak_02.jpg
03_Kobanya_Laszlohazak_03.jpg
04_Kobanya_Laszlohazak_04.jpg
05_Bp_Vajdahunyad_01.jpg
07_Bp_Vajdahunyad_03.jpg
08_Kobanya_01.jpg
09_Kobanya_02.jpg
10_Kobanya_03.jpg
11_Bp_Ujhazy.jpg

Társasházak

BUDAPEST (X. KERÜLET) – 110 LAKÁSOS TÁRSASHÁZ
2006-2007, lakóépület, engedélyezési és kiviteli terv
megrendelő: László-Liget Kft.
generál: Kruppa Építésziroda Kft.

A Szent László teret és a Liget utcát összekötő passzázs a tengelye a kialakítandó kertnek. A kellemes átsétálás biztosítására igényes burkolatok, látványos épített elemek (vízfelületek) és növényesített kertrészek épülnek.

A mélygarázsok szerkezete miatt a passzázs két oldalán a terep magasabban fut, nem a járószinten. Mivel az udvar többi része nem az átmenő-forgalom, a közhasználat számára épül, a magasabb területek medencével, illetve fallal választódnak le a sétányról.

Mivel a kertre a fenti emeletek lakásaiból rálátás nyílik és inkább a díszérték, mint a használati érték miatt épül meg, látványos és igényes kialakítású. Az épület raszter-rendszerét alapul vevő koncepció egyenes vonalait a különféle anyaghasználati váltások és a növények lombozata töri meg.

Közvetlen kijárás csak néhány üzlethelyiségből és a fenntartás miatt lesz biztosítva.

BUDAPEST (VIII. KERÜLET) – TÁRSASHÁZ
2005-2006, társasház, engedélyezési és kiviteli terv
megbízó: Budapest Józsefvárosi Önkormányzat
generál: Artonic Kft.

Az udvar nagyobb részét az előírt parkolók foglalják el. A burkolatot az ÁNTSZ előírásának megfelelően az áteresztést kizáró aszfaltból alakítottuk ki, vörös színben. A parkolást segítő burkolati jelzéseket tüzihorganyzott burkolati jelzőelemekből terveztük.

A két épület közötti udvarrészben pergolával árnyékolt a parkolósáv. Növényágyak kialakításával kúszónövények telepíthetők a pergola alá, így a szerkezet befuttatható.

Az udvarokban a növényágyak 50 cm-rel emelkednek ki a burkolati szintből, tetejük ülőfelület, így leülhetnek rá az udvar használói – külön ülőpadok kihelyezésére nincs szükség. A növényágyakba kerülő jó minőségű termőtalajba (~100 cm) lehetőség van cserjék és fák ültetésére is. A cserjetelepítés nagy foltokban történik, kavicsos elválasztó sávokkal, hog y fenntartásuk egyszerűbb legyen. Az I. udvarban kihelyezett kerti csapból megoldható a növények vízigényének biztosítása.

A II. épület 3. emeletén a lépcsőházból megközelíthetően olyan tetőkert van, amiben a burkolati minőségek változása adja a mintázatát. A lakók az ablakukból élvezhetik a kilátást – a lakásokból közvetlen kijárat nem nyílik ide.

A tető 40*40 cm-es betonlapokon körbejárható. A többi felület fehér, szürke illetve fekete kavicsborítás (4/16) váltakozásából adódik. A tetőre dézsában évelőnövények kihelyezhetőek. A felületek az épülethomlokzat tagolásának ritmusában változnak.

BUDAPEST (X. KERÜLET) – TÁRSASHÁZ ÉS IRODAHÁZ
2006, vegyes funkciójú épület, ötletterv
generál: Kruppa Építésziroda Kft.

Kőbányán egy befektetői csoport elképzelése alapján egy vegyes funkciójú beépítés környezetkialakítására készítettünk ötlettervet. A közterületi használatba kerülő téren tágas közösségi tér, nagy vízfelületek és intenzív kialakítású zöldfelületek állnak össze rendszerré.

BUDAPEST – XI.KERÜLET– TÁRSASHÁZ
2005, társasház, engedélyezés
megbízó: Sziksz Tibor építész

A terv szerint az épülő 2x9 lakásos társasház egy rendezett előkertet és egy használható hátsó kertrészt kap.

A fedetlen parkoló mellett, valamint az egyik lépcsőházi bejáratnál adódott lehetőség az utcaképet is előnyösen befolyásoló előkert kialakítására.

A többi utcafronti terület az épülő lakásokhoz csatlakozó kertrész lesz, az utcáról kerítéssel lehatárolva, és ennek megfelelően kis teraszburkolatot és egyszerű beültetést kapott.

A hátsókert egy része szintén kerítéssel leválasztott ’magánkert’ként funkcionál. A kert ’közös’ részébe a félemeleti lépcsőfordulóból juthatunk le egy könnyűszerkezetes lépcsőn. A közös használatú kertrész szökőkúttal, ’ülőtömbökkel’ gazdagodik. A termett talajon cserjetelepítésre is lehetőség van. A hátsókert egy részét valójában a garázs tetőkertje adja, ezen a részen évelők ültethetők valamint gyepesítés képzelhető el.

Üdvözöljük Cégünkről Vállaljuk Kapcsolat
www.TeKerted.hu

Üdvözöljük a TeKerted.hu honlapján!

www.TeKerted.hu

Kattintson a képekre, vagy használja a fenti menüt, és ismerje meg tevékenységeinket és eddigi munkáinkat.

A www.TeKerted.hu oldal fenntartója a Barna Irodaház Kft.

Cégünk a megalakulása óta eltelt 15 évben széleskörű mérnöki tevékenységet végzett. Vezető munkatársaink építőipari szakmérnöki, illetve okleveles tájépítész mérnöki diplomával rendelkeznek.
www.TeKerted.hu

Cégadatok

Alapítás éve: 1994.
Cégjegyzékszám: 03-09-102921
Adószám: 11035680-2-03
Bankszámlaszám: 10402513-25114375
Bank BIC (SWIFT): OKHBHUHB

Kert-és tájépítészeti tervezés

Az épített környezet megtervezésében segítségére lehetünk az ötlettervtől a kiviteli terv szintjéig. Magán- és közületi beruházások zöldfelületi terveinek elkészítését akár a szakági tervek összehangolásával is vállaljuk.

Építészeti tervezés

Komplett tervezési feladatokra vállalkozunk - hasonló és kapcsolódó tevékenységű irodákkal kötött együttműködés segítségével. A társtervezők koordinálásával és a munkafolyamatok irányításával gyorsan és hatékonyan tudunk reagálni a feladatokra.

Műszaki ellenőrzés

Az építőipari feladatokat szakmailag felügyeljük - akár az ötlettől a megvalósulásig. A megbízói elképzelések maradéktalanul és megfelelő minőségben válnak valóra – az ellenőri megbízási díjnak pedig akár többszörösét takaríthatja meg Önnek ez a szakmai segítség.

Igazságügyi szakértés

Az építő és építtető közötti esetleges vitás helyzeteket szakértői véleménnyel segítjük tisztázni. A tervek és a kivitelezés ellenőrzésén alapuló szakértői vélemény felderíti az építési hibákat és megkönnyíti az elszámolási jellegű vitákat.
www.TeKerted.hu

Hívjon bennünket vagy írjon email-t!

Székhely:
6500 Baja, Parti utca 6.
Telefon/Fax: 79/521-316
Mobil: 20/964-6680
Email: iroda@tekerted.hu

Várjuk megkeresését.

Telephely:
1031 Budapest, Silvanus sétány 25.
Telefon/Fax: 2665-176
Mobil: 20/365-7078
Email: kert@tekerted.hu
Látogató számláló:
Copyright © 2022 Tekerted.hu. All Rights Reserved.