Képekben

01_Csepel_01.jpg
02_Csepel_02.jpg
03_Csepel_elefantos_01.jpg
04_Csepel_elefantos_02.jpg
05_Rakoscsaba_01.jpg
06_Rakoscsaba_02.jpg
07_Borota_01.jpg
08_Borota_02.jpg
09_Borota_03.jpg
10_Oroshaza_Terca.jpg
11_Baja_templomkert.jpg
12_Kobanya_Harmat.jpg

Közparkok

BUDAPEST, CSEPEL – ELEFÁNTOS PARK
2005, közpark, egyesített engedélyezési és kiviteli terv
megrendelő: Budapest – Csepel Vagyonkezelő és Vagyonhasznosító Kft. (CSEVAK Kft.)

A tervezési terület funkcionálisan a következő részekre tagolódik:
1. park (sportpályával, szánkódombbal, útrendszerrel)
2. játszótér
3. sétány (Csete Balázs u) melletti pados rész
4. előkertek (tízemeletes épületek mellett)
A tervezési területen kívül eső, de ahhoz szorosan kapcsolódó funkcionális egység pedig a:
5. parkoló (az Ady Endre utca felől)
6. sétány (Csete Balázs u.)

A parkrekonstrukció során megrendelői igény, hogy a park meglévő szerkezetét meghagyjuk,  a rendszer egységesítésére és kiegészítésére koncentráljunk. Az eredeti aszfaltburkolatok díszburkolatra való kiváltása nagyban hozzájárul a park esztétikai minőségének javulásához. A kitaposások megszüntetésére új ’összekötő-utakat’ alakítunk ki valamint ’pihenőhelyeket’ a gyalogutak csomópontjaiban. A domb mellett futó betonlapokból kirakott egykori kitaposást egy íves, a domb vonalához illeszkedő gyalogos burkolattal váltjuk ki.

Az íves utat fasorral kísérjük, ami megismétlődik az ívtől É-ra, valamint a dombtól Ny-ra eső parkrészben.A középső út mentén történő fasor ültetésével az óriási zöldfelületet vizuálisan kettéválasztjuk.

A cserje- és talajtakaró-ültetések az útrendszer mértaniságát követik. A kiválasztott növények nagy része nem nyírt, így a növényfoltok természetes kontúrja oldani fogja a park ’sarkosságát’.

A meglévő, hiányos ülőfelületű és háttámlájú padok helyett újak szolgálják a kísérők kényelmét. A padok mellett egyedi tervezésű ’ülőkockák’ díszítik a parkot és adnak helyet a pihenőknek.

BUDAPEST (XVIII. KERÜLET) – HERRICH KÁROLY PARK
2010, közpark, kertépítészeti ötletterv
fővállalkozó: Albizia Környezettervező Iroda

A beruházás több hektáros területen létesít új beépítést a főváros dinamikusan fejlődő peremkerületében. A kiosztásra kerülő telkeken családi és társasházak épülnek majd, ezek gyújtópontjában pedig, az egész beruházás nyitóprojektjeként egy 1 hektáros területen közpark létesül. A park kialakítására ötletpályázatot írt ki a beruházó.

BOROTA – KÖZPONTI PARK REKONSTRUKCIÓJA
2009, közkertek, engedélyezési terv
megrendelő: Borota Község Önkormányzata

A Borota központjában fekvő park hangulata egy múltat idéző, geometrikus újraformálás lehetőségét kínálta. Ez a hagyományos vonalvezetésű kialakítás igazodik az értékes meglévő adottságokhoz, a kert egykori elrendezéséhez. Így a terület idős fenyői, és a középpontban található szökőkút révén a parkot két, egymásra merőleges szimmetriatengelyre szerveztük.

Figyelembe véve a jelenlegi közlekedési irányokat, a hosszanti irányú utakhoz további kapcsolatokat hoztunk létre, így a kert a DNy-i oldalon a templom felől valamint az ÉK-i oldalon az árok fölött átvezetett hidakon is megközelíthető.

A fő sétányok találkozásánál, a kert központjában az egykori kút helyén cserjékkel körülvett, díszes pihenőteret alakítottunk ki. Amíg az utak, sétányok téglaszegélybe foglalt kavicsburkolatot kapnak, itt tégla díszburkolatot alkalmazunk.

OROSHÁZA – ÁRPÁDKERT
2006, közpark, TERCA pályázat
partnerek: RoxLand Bt, Albizia Környezettervező Iroda

A leromlott állapotú, központi elhelyezkedésű tér és park felújítására jelentkezett a város a TERCA pályázat során, ahol több tájépítésziroda is készített terveket a rekonstrukcióra.

A Petőfi Kulturális Központ előtt kialakítandó közösségi tér a József Attila Általános Iskola előterével összemetszve alakít ki egy impozáns városi teret, amelyben egy nagyvonaló vízjáték áll a középpontban. A zöldfelületek strukturálásával, a közlekedési fő irányvonalak megtartásával és egy gyalogos forgalmú utca újragondolásával kapcsolódik a tér vissza a város vérkeringésébe. A kiválasztott téglaburkolatok a kisvárosi jelleggel összhangban harmonikus életteret biztosítanak a helyieknek.

BAJA – MILLENIUMI EMLÉKPARK
2003, közpark, ötletterv
fővállakozó: Pigment Kft.

A Baja-Szeged főútvonal mellett elhelyezkedő templomhoz tartozó zöldfelület rendezése régóta aktuális volt mind a város, mind az egyház részéről. A templom tengelyébe elhelyezett emlékoszlop és a tervezett díszkert méltó környezetet teremt a szakrális épületnek.

BUDAPEST (X. KERÜLET) – KÖZPARK
2006, közpark, növénykiültetési terv
megrendelő: Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.

Az megbízótól megkapott rövidített növénylista lett a kiültetés alapja. A fajtákhoz a táblázatban egységes méretet adtunk meg, egy fajta sem szerepel két vagy több méretben egy növényminőségen belül.Az új fafajtákhoz 2xi jelzést adtunk meg, nem specifikáltuk tovább a növényminőséget.

A szakaszonkénti növénylistában csak a növény nevét és darabszámát mutatjuk. A fenti módosításokat (csomagolás, méret) az ezeken a munkalapokon elrejtett oszlopokban és sorokban nem végeztük el.A növényekhez méret szerint egységesített darabszámban rendeltük hozzá a karó-darabszámokat.

A költségvetési kiírásban néhány pontosítást eszközöltünk csupán – a jelentkező kivitelezők számára a tételek egyértelműnek kell hogy mutatkozzanak.

Üdvözöljük Cégünkről Vállaljuk Kapcsolat
www.TeKerted.hu

Üdvözöljük a TeKerted.hu honlapján!

www.TeKerted.hu

Kattintson a képekre, vagy használja a fenti menüt, és ismerje meg tevékenységeinket és eddigi munkáinkat.

A www.TeKerted.hu oldal fenntartója a Barna Irodaház Kft.

Cégünk a megalakulása óta eltelt 15 évben széleskörű mérnöki tevékenységet végzett. Vezető munkatársaink építőipari szakmérnöki, illetve okleveles tájépítész mérnöki diplomával rendelkeznek.
www.TeKerted.hu

Cégadatok

Alapítás éve: 1994.
Cégjegyzékszám: 03-09-102921
Adószám: 11035680-2-03
Bankszámlaszám: 10402513-25114375
Bank BIC (SWIFT): OKHBHUHB

Kert-és tájépítészeti tervezés

Az épített környezet megtervezésében segítségére lehetünk az ötlettervtől a kiviteli terv szintjéig. Magán- és közületi beruházások zöldfelületi terveinek elkészítését akár a szakági tervek összehangolásával is vállaljuk.

Építészeti tervezés

Komplett tervezési feladatokra vállalkozunk - hasonló és kapcsolódó tevékenységű irodákkal kötött együttműködés segítségével. A társtervezők koordinálásával és a munkafolyamatok irányításával gyorsan és hatékonyan tudunk reagálni a feladatokra.

Műszaki ellenőrzés

Az építőipari feladatokat szakmailag felügyeljük - akár az ötlettől a megvalósulásig. A megbízói elképzelések maradéktalanul és megfelelő minőségben válnak valóra – az ellenőri megbízási díjnak pedig akár többszörösét takaríthatja meg Önnek ez a szakmai segítség.

Igazságügyi szakértés

Az építő és építtető közötti esetleges vitás helyzeteket szakértői véleménnyel segítjük tisztázni. A tervek és a kivitelezés ellenőrzésén alapuló szakértői vélemény felderíti az építési hibákat és megkönnyíti az elszámolási jellegű vitákat.
www.TeKerted.hu

Hívjon bennünket vagy írjon email-t!

Székhely:
6500 Baja, Parti utca 6.
Telefon/Fax: 79/521-316
Mobil: 20/964-6680
Email: iroda@tekerted.hu

Várjuk megkeresését.

Telephely:
1031 Budapest, Silvanus sétány 25.
Telefon/Fax: 2665-176
Mobil: 20/365-7078
Email: kert@tekerted.hu
Látogató számláló:
Copyright © 2022 Tekerted.hu. All Rights Reserved.