Képekben

01_Dormand_01.jpg
02_Dormand_02.jpg
03_Duj-Erkel.jpg
04_Nagybaracska.jpg
05_Kfelegyhaza_01.jpg
06_Kfelegyhaza_02.jpg
07_Dobogoko.jpg

Játszóterek

BAJA – DÉRI KERT JÁTSZÓTERE
2005, játszótér, engedélyezési terv
megbízó: Baja Város Polgármesteri Hivatala

A park felújításának során a játszótér a parkon belül új, védettebb helyre került. A már kialakításra került adottságokat maximálisan figyelembe véve úgy próbáltuk a játszóteret kitalálni, hogy:

1. több korcsoport is zavartalanul használhassa, 2. többféle mozgásigényt kielégítsen és többféle készséget fejlesszen, 3. minél több eszköz kerüljön a területre, lehetőséget adva így sok gyerek együttes játékának, 4. minél masszívabb eszközök kerüljenek be az esetleges rongálások elkerülése végett.

Mivel a helyszín, Baja város a Duna partján fekszik, a játszótér fő motívumaként egy olyan kombinált eszközt terveztünk, ami megjelenésében egy halászhajó. A kicsik számára elszeparált homokozó és hinták biztosítják játékteret.

MISKOLC – VÁROSI JÁTSZÓTÉR
2005, játszótér, kiviteli terv
megbízó: Miskolc Város Polgármesteri Hivatala

A tervezési terület kb. 1700 m2, ebből a 2-10 éves korosztályt kiszolgáló játszóeszközök elhelyezésére kb. 400 m2 szolgál.

A területen a burkolatok víztelenítését biztosító ellejtéseken túli tereprendezésre nincs szükség. A játszótér határvonalain a meglévő terepszintet kell megtartani, illetve helyreállítani. A tervezett játszótér-kialakítás egy bejáratú, a zavaró hatások elől cserjetelepítéssel óvott.

A tervezett sétautak kiselemes díszburkolattal ellátottak, a játszóeszközök alatti esési terek - az esésmagasságnak megfelelően - részben gumiburkolatot, részben gyöngykavics borítást kaptak.

A meglévő, hiányos ülőfelületű és háttámlájú padok felújításával kis központi gyülekezőtér alakul ki. További padok kihelyezésével a kísérők kényelmét oldjuk meg. A területen lévő két pingpongasztal egyikét elbontjuk, a másikat pedig szilárd burkolatú megközelítéssel látjuk el.

VÁC – VÁROSI JÁTSZÓTÉR
2005, játszótér, engedélyezési terv
megrendelő: Otto Magyarország Kft., Váci telephely

A város részéről egyértelmű igény mutatkozott a következő típusú eszközökre:

1. kombinált játék, 2. hinta, 3. csúszda, 4. körhinta, 5. rugós játék

A játszótéren az ütéscsillapítást igénylő (1 m-t meghaladó esésmagasságú) eszközöket az esésmagasságnak megfelelő gumiburkolatra terveztük. Ez a burkolat markáns vonallal választódik le a gyöngykavics-burkolatról, ahová a 100 cm-nél kisebb esésmagasságú eszközök kerülnek.

A terület körbekerítése nem elsősorban a vandalizmus miatt, mint inkább a parkban sétáltatott háziállatok piszkítása miatt szükséges. A játszótérhez jelenleg minden irányából kerti út vezet, ami a terület körbekerítésével értelmetlenné válik. Ezért megvizsgáltuk, melyik burkolatok vannak inkább használatban és a kisforgalmú burkolati irányokat megszüntettük/elbontottuk. Így csak a lényeges irányokból nyitottunk kaput: a ~110 fm kerítéssel körbevett felújított játszótér 2 irányból közelíthető meg.

A legjelentősebb egy-időben érkező forgalom az iskola felől (É) várható. Az É-on nyitott 3 m széles bejárat lehetővé teszi kis kerti gépek bejutását a területre. Itt, a főbejárat közelében javasoljuk az ivókút elhelyezését.

A játszótéren szabad gyepfelület is elkülönül, ami labdajátékra, csoportjátékra ad helyet. Egy esetleges következő ütemben ide is kerülhetnek játszóeszközök.

 

DUNAÚJVÁROS – MAGYAR ÚTI ÉS BOCSKAI ÚTI JÁTSZÓTEREK TERVE
2008, játszótér, engedélyezési terv
megrendelő: Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

A Magyar úti tervezési terület kb. 1800 m2, a játszótér területe ebből 1400 m2. A játszótér gyalogosan a Magyar út járdájától induló burkolatról közelíthető meg egy kombinált gyalogos és gk. behajtásra is alkalmas kapun keresztül, ami a fenntartás, és az esetleges mentőautó-beállás miatti gépkocsi-megközelítési lehetőséget biztosítja. A vizuális lehatárolást az áttört 1 m-es kerítés mellett helyenként cserjetelepítéssel erősítjük.

A Bocskai úti terület kb. 1500 m2, a játszótér területe ebből 422 m2. A játszótér gyalogosan az utca járdájától induló burkolatról és az egyik Bocskai utcai. épület felől közelíthető meg. A kialakítás egyszerűen áttekinthető, négyzetes szerkezetű.

Üdvözöljük Cégünkről Vállaljuk Kapcsolat
www.TeKerted.hu

Üdvözöljük a TeKerted.hu honlapján!

www.TeKerted.hu

Kattintson a képekre, vagy használja a fenti menüt, és ismerje meg tevékenységeinket és eddigi munkáinkat.

A www.TeKerted.hu oldal fenntartója a Barna Irodaház Kft.

Cégünk a megalakulása óta eltelt 15 évben széleskörű mérnöki tevékenységet végzett. Vezető munkatársaink építőipari szakmérnöki, illetve okleveles tájépítész mérnöki diplomával rendelkeznek.
www.TeKerted.hu

Cégadatok

Alapítás éve: 1994.
Cégjegyzékszám: 03-09-102921
Adószám: 11035680-2-03
Bankszámlaszám: 10402513-25114375
Bank BIC (SWIFT): OKHBHUHB

Kert-és tájépítészeti tervezés

Az épített környezet megtervezésében segítségére lehetünk az ötlettervtől a kiviteli terv szintjéig. Magán- és közületi beruházások zöldfelületi terveinek elkészítését akár a szakági tervek összehangolásával is vállaljuk.

Építészeti tervezés

Komplett tervezési feladatokra vállalkozunk - hasonló és kapcsolódó tevékenységű irodákkal kötött együttműködés segítségével. A társtervezők koordinálásával és a munkafolyamatok irányításával gyorsan és hatékonyan tudunk reagálni a feladatokra.

Műszaki ellenőrzés

Az építőipari feladatokat szakmailag felügyeljük - akár az ötlettől a megvalósulásig. A megbízói elképzelések maradéktalanul és megfelelő minőségben válnak valóra – az ellenőri megbízási díjnak pedig akár többszörösét takaríthatja meg Önnek ez a szakmai segítség.

Igazságügyi szakértés

Az építő és építtető közötti esetleges vitás helyzeteket szakértői véleménnyel segítjük tisztázni. A tervek és a kivitelezés ellenőrzésén alapuló szakértői vélemény felderíti az építési hibákat és megkönnyíti az elszámolási jellegű vitákat.
www.TeKerted.hu

Hívjon bennünket vagy írjon email-t!

Székhely:
6500 Baja, Parti utca 6.
Telefon/Fax: 79/521-316
Mobil: 20/964-6680
Email: iroda@tekerted.hu

Várjuk megkeresését.

Telephely:
1031 Budapest, Silvanus sétány 25.
Telefon/Fax: 2665-176
Mobil: 20/365-7078
Email: kert@tekerted.hu
Látogató számláló:
Copyright © 2022 Tekerted.hu. All Rights Reserved.