Főoldal Referenciáink Településközpontok, közterek

Képekben

01_Sopron_01.jpg
02_Sopron_02.jpg
03_Sopron_03.jpg
04_Baja_kozter_01.jpg
05_Baja_kozter_02.jpg
06_Baja_kozter_03.jpg
07_Baja_01.jpg
08_Baja_02.jpg
09_Baja_03.jpg
10_Lorinci-kozpont_01.jpg
11_Lorinci-kozpont_02.jpg
12_Ersekhalma_kozpont.jpg
13_Ersekhalma_PH.jpg

Településközpontok, közterek

SOPRON – VÁRKERÜLET REKONSTRUKCIÓJA
2009, köztér, pályázat, megvétel
partnerek: Albizia Környezettervező Iroda, Kruppa Építésziroda Kft.

A régi városmagot körülölelő, jelenleg kizárólag közlekedési funkciójú terület újrafogalmazása volt a feladat. Az átmenőforgalom csökkentésével és a parkolási rendszer átszervezésével alapvetően gyalogos jellegűvé sikerült átalakítani ezt az értékes területet, amely így emberi és kisvárosi léptékű, a történelmi és építészeti hagyományokhoz illeszkedő sétánnyá, térré, illetve turisztikai látványossággá tud válni.

Vízjátékokkal és zöldfelületekkel, a sétányt kísérő fasorokkal a rendszer mikroklímája is kedvezően alakul. Természetes anyagok egységes használatával a köztér megújításának minőségi megoldása volt a célunk.

BAJA – BELVÁROSI IRODA-, ÜZLET- ÉS LAKÓHÁZ
2008, közterület, kiviteli terv
megrendelő: Rittgasser és Müller Építőipari Kft.

A Baja belvárosában fekvő, magántulajdonban lévő területet az előzetes megállapodások szerint a tulajdonosnak át kell adnia közhasználatra. Az udvar ugyanis átjárást kell, hogy biztosítson a Szentháromság tér felől két szomszédos utca felé is.

Irodánkat sajnos az építészeti kialakítás után vonták be a feladatba, ezért sok olyan adottsággal kellett megbirkózni, melyek elkerülhetőek lettek volna a közös tervezés során.

A cél egy főként gyalogos forgalmú, hangulatos tér kialakítása volt, ahová kereskedelmi, vendéglátó-ipari és idegenforgalmi jellegű üzletek is betelepülhetnek. A növénytelepítés a terület 80%-n kiemelt ágyásokban oldható csak meg a mélygarázs kialakítása miatt.

A Szentháromság tér felőli átjáró után növénykazetták által kísért sétány indul, amely egy kis térre fut be. A kis tér központjába szobor és növénykiültetés kerül, szerkezetét a kör alakban futó burkolati csíkok adják.

Az egyik utca felé kivezető utat fasorok kísérik, melyek az egyik oldalon növénykazettában, a másik oldalon a burkolati szinten vannak. Az Eötvös u. 6. meglévő, betonlap burkolata elbontásra kerül és a terméskőburkolat váltja ki.

LŐRINCI – TELEPÜLÉSKÖZPONT KONCEPCIÓTERVE
2007, köztér, koncepció
megrendelő: EU BAU HQ Kft.

A település lakói eddig is központi résznek tekintették az önkormányzat épületének környezetét, hiszen itt koncentrálódik az a néhány üzlet és pénzintézeti épület, amelyeket a lakossági igények ide vonzottak. Az önkormányzat épülete előtt halad át a közúti forgalom egésze, és itt áll meg a távolsági busz is.

A város – szerkezetileg – azonban ennek ellenére ’nélkülözi’ a városközpontot, hiszen a fenti funkciók nincsenek egy egységes keretbe foglalva. Nincs egy központi tér, amelyet centrumnak lehetne nevezni, és helyet adna azoknak a társadalmi igényeknek, melyek megfogalmazódtak az elmúlt években.

Ezt a hiányt szándékozik pótolni az a városszerkezeti átalakítás, melyet tervünkben fogalmaztunk meg.

A két új épületszárny földszintjén kialakított üzlethelyiségek egy helyre koncentrálják a szolgáltatásokat, melyet egy városi polgár igénybe vesz. Itt kialakítható bankfiók, fodrászat, ruházati szaküzlet, vagy akár egy panzióhoz csatolt kávézó és étterem is.

Kultúrált sétatér / sétáló utcai hangulat varázsolható a burkolt felületekre, melyeket növénykazetták (burkolati szintben lévő, illetve kiemelt) törnek meg. A növénykazettákban talajtakarók, cserjék, évelők és gyep váltják egymást.

Az épületek és a központi tér tengelyében 4 m széles sétány visz az önkormányzati épület re, a főúthoz.

A tervezett körforgalom mellett kialakuló közösségi tér társadalmi rendezvények színhelye lehet. A burkolt felület közepét vízarchitektúra (vízsugarakkal megmozgatott vízmedence) jelöli ki. A középpontban lévő medencét burkolatba állított fák teszik hangsúlyosabbá. A medence befedésével ideiglenes színpad is építhető, amely minden oldalról körbejárható marad.

A tér burkolati rendszere egységes, így alkalmas ideiglenes bódék kihelyezésére (pl. karácsonyi vásár, búcsú alkalmával), ünnepségek és zenei rendezvények megtartására.

Távolabbi elgondolás lehet, hogy a rendőrség épületének bővítésével, végleges formájának kialakításával esetleg a Városháza áttelepülhet a kialakított térre, így szervesen kapcsolódhat az új városközponthoz, míg a jelenlegi épülete, melyet a főút leválaszt a tervezett egységről, otthont adhat további vállalkozásoknak, üzlethelyiségeknek.

A volt rendőrségi épület végleges funkciójának és méretének kialakítása után egy, a jelenleginél szerencsésebb térfal épülhet, és a hozzá tartozó területrész is bevonható az egységbe.

ÉRSEKHALMA – KÖZSÉGKÖZPONT FELÚJÍTÁSA
2008, terek, engedélyezési terv
megrendelő: Érsekhalma Község Önkormányzata

A tervezési terület több részegységre bontható. A buszmegálló nehezen és akadálymentesen egyáltalán nem megközelíthető kialakításán úgy módosítunk, hogy az úttesthez képest 40 cm-rel kiemeljük. A megálló- és a párhuzamosan futó járdalejtések módosításával az É felőli ’kijáratnál’ a buszmegálló akadálymentesen is megközelíthetővé válik mind a faluközpont felől, mind É-i irányból. A buszra való felszállás is kényelmesebbé válik ezzel.

A közösségi ház előtti tér a ház felújított homlokzatához illeszkedő kialakítást nyer. A bontott tégla burkolattal rusztikus hatású kis tér alakul ki, melyre utcabútorokat helyezünk ki, így kellemes közösségi térré alakulhat. A kihelyezett kerékpár-tárolók a busszal utazók és a központba érkezők kerékpárjainak elhelyezését teszik lehetővé.

A posta előtti kiteresedés az eddigi lépcső kiváltását oldja meg. Az épület két sarkától egyenletes lejtéssel feljuthatunk a padlószintre, így akadálymentesen juthatunk be mind D, mind pedig É felől a posta épületrészébe. Itt kerül kihelyezésre egy információs tábla is, ami a községi utcahálózatot és a fontos tudnivalókat foglalja össze.

NAGYBARACSKA – KÖZSÉGKÖZPONT (PIACTÉR) FELÚJÍTÁSA
2008, terek, engedélyezési terv
megrendelő: Nagybaracska Község Önkormányzata

A tervezési terület kb. 3500 m2. A piactér jelenleg is működő központi tere Nagybaracskának. A felújítása a burkolatok és zöldfelületek elöregedése miatt vált szükségessé. Mivel a tér időnként rendezvényeknek is helyt ad, egy (ideiglenes) színpad helyének a meghatározása is a feladatunk.

A tér szélein lévő járdaburkolatok érintetlenek maradnak. A tér középpontjában lévő burkolatra (annak elbontása nélkül) térkőburkolatot teszünk, és az átjárási irányok figyelembevételével a területét kissé megnöveljük.

A piaci asztalok megmaradnak, felújításra kerülnek. A burkolatban lévő fák köré faveremrácsot teszünk, hogy a további talajtömörödést kivédjük.

A kultúrház felőli átjárási irányt a meglévő, esetlegesen alakult burkolati felületek helyett egybefogjuk. A parkolási igény kielégítésére 5 db parkolót is elhelyezünk a tér szélén.

A régi játszótér helyén újat létesítünk, mely a forgalmasabb irányokból ülőfal által védi a gyerekeket a kiszaladástól. Az ülőfal egyben a játszótérre érkező kísérők kényelmét is szolgálja.

Üdvözöljük Cégünkről Vállaljuk Kapcsolat
www.TeKerted.hu

Üdvözöljük a TeKerted.hu honlapján!

www.TeKerted.hu

Kattintson a képekre, vagy használja a fenti menüt, és ismerje meg tevékenységeinket és eddigi munkáinkat.

A www.TeKerted.hu oldal fenntartója a Barna Irodaház Kft.

Cégünk a megalakulása óta eltelt 15 évben széleskörű mérnöki tevékenységet végzett. Vezető munkatársaink építőipari szakmérnöki, illetve okleveles tájépítész mérnöki diplomával rendelkeznek.
www.TeKerted.hu

Cégadatok

Alapítás éve: 1994.
Cégjegyzékszám: 03-09-102921
Adószám: 11035680-2-03
Bankszámlaszám: 10402513-25114375
Bank BIC (SWIFT): OKHBHUHB

Kert-és tájépítészeti tervezés

Az épített környezet megtervezésében segítségére lehetünk az ötlettervtől a kiviteli terv szintjéig. Magán- és közületi beruházások zöldfelületi terveinek elkészítését akár a szakági tervek összehangolásával is vállaljuk.

Építészeti tervezés

Komplett tervezési feladatokra vállalkozunk - hasonló és kapcsolódó tevékenységű irodákkal kötött együttműködés segítségével. A társtervezők koordinálásával és a munkafolyamatok irányításával gyorsan és hatékonyan tudunk reagálni a feladatokra.

Műszaki ellenőrzés

Az építőipari feladatokat szakmailag felügyeljük - akár az ötlettől a megvalósulásig. A megbízói elképzelések maradéktalanul és megfelelő minőségben válnak valóra – az ellenőri megbízási díjnak pedig akár többszörösét takaríthatja meg Önnek ez a szakmai segítség.

Igazságügyi szakértés

Az építő és építtető közötti esetleges vitás helyzeteket szakértői véleménnyel segítjük tisztázni. A tervek és a kivitelezés ellenőrzésén alapuló szakértői vélemény felderíti az építési hibákat és megkönnyíti az elszámolási jellegű vitákat.
www.TeKerted.hu

Hívjon bennünket vagy írjon email-t!

Székhely:
6500 Baja, Parti utca 6.
Telefon/Fax: 79/521-316
Mobil: 20/964-6680
Email: iroda@tekerted.hu

Várjuk megkeresését.

Telephely:
1031 Budapest, Silvanus sétány 25.
Telefon/Fax: 2665-176
Mobil: 20/365-7078
Email: kert@tekerted.hu
Látogató számláló:
Copyright © 2022 Tekerted.hu. All Rights Reserved.