Főoldal Referenciáink Irodaházak, tetőkertek

Képekben

04_MVM_terasz_01.jpg
05_MVM_terasz_02.jpg
11_RTL_teto_01.jpg
GC_Arany_fsz.jpg

Irodaházak, tetőkertek

BUDAPEST (III. KERÜLET) – MVM SZÉKHÁZ
2008, irodaház - tetőkert, koncepcióterv
belsőépítészet: Kruppa Építésziroda Kft.

A Magyar Villamos Művek új, óbudai irodaházának reprezentációs célokra alkalmas tetőterasza a bent megálmodott belsőépítészeti hangulat folytatása. A részben mészkő, részben faburkolatú terasz fogadások helyszínéül fog szolgálni. A kellemes mikroklímáról és az esti hangulatvilágításról 3 kis alapterületű, rejtett világítással ellátott vízmedence gondoskodik.

A zöldet nélkülöző terasz a fenntartást minimálissá redukálja.

BUDAPEST (XXII. KERÜLET) – RTL SZÉKHÁZ
2006, irodaház - tetőkert, koncepcióterv
belsőépítészet: Kruppa Építésziroda Kft.

Az RTL Klub 2005-ben felépült, új központjának 7. emeletére látványos, keleti hangulatú tetőkertet terveztünk. A kőkert a belső térből nézve is erős hangulatú elem. Az anyag- és növényhasználatában minimalista kert a kapcsolódó, nagy üvegfelületek miatt a belső tér részévé válik.

A szélvédelmet matt-csiszolt üvegfelületek és bambuszliget segíti, ami fa- és kőburkolattal jól harmonizál.

BUDAPEST (IV. KERÜLET) – GOLDEN CIRCLE IRODAHÁZ
2008-2009, irodaházak, engedélyezési és kiviteli terv
megrendelő: Goldenjohn Kft.
generál: Kruppa Építésziroda Kft.

Az irodaház földszinti zöldfelülete két egységre tagolható, a belső kertre és az utcafrontra. A földszinten kívül a 4. és a 7. emeleteken kellett zöldtetőt kialakítani.

A belső kert

Cél volt, hogy ne csak látványelem legyen a kert az irodaház felsőbb emeleteiről, hanem az itt dolgozók számára használhatóvá is tegyük. Az épület mentén keskeny díszburkolatos járórész van, mely az épület földszintjével van nagyjából egy szintben.

A kert ezzel szemben a pinceszint fölötti megfelelő rétegvastagság biztosítása miatt ehhez a járófelülethez képest 85 cm-rel ki van emelve. Ahhoz, hogy ez a látvány az épületből kellemesen táruljon fel, valamint hogy valóban bejárható legyen a zöldfelület, szélesen lépcsőző kialakítással jutunk fel a kert szintjére az épület körüli burkolati szintről. A fellépcsőzés részben kavicsburkolaton történik a használók miatt, részben cserjékkel beültetett zöldfelületként.

A kerti kavicsburkolat és cserjefelületek törésvonalak mentén szerveződnek egységgé. A kavicsos burkolat két oldalról tárja fel a zöldet. A cikkcakkokban padok helyezkednek el, fák kapnak helyet.Hangulati elemként fénygömböket (gömb alakú lámpákat) helyeztünk a gyepbe, amik mind nappal, mint este, világítva jól mutatnak a növények között.

A belső kert teljes egészében alápincézett, így zöldtetőnek tekinthető.

Az utcafront

Az utcafront kialakításában két lényeges elem az 5 db parkoló megfelelő elhelyezése és az egyik üzlethelyiség előtti faburkolatú terasz kialakítása volt. Ezen felül az Arany János u-i üzlethelyiségek megközelíthetőségének biztosítása volt megoldandó, valamint az épületbe jutás akadálymentesítése. Az utcafrontokon a telekhatáron járdák épülnek.

A növényesítés a fennmaradó (nem közlekedésre szánt) sávban oldható meg. Az irodaház presztízsének megfelelően a külső környezet igényes, szép anyagokból épül. A zöldfelületek kiemelt szintű fenntartása fontos. A zöldfelület itt nagyobb mértékben termett talaj, kisebb részen pedig a mélygarázsból adódóan zöldtető.

A 4. emelet szintjén, az ott létesülő irodához nagy, reprezentatív tetőkert épül. A tetőkertben a földfeltöltés nagyobb, mint 50 cm, ezért alkalmas intenzív zöldtető kialakítására, vagyis méretesebb díszcserjék is beültetésre kerülhetnek. A fával borított terület a kert használhatóságát növeli, időszakos rendezvények lebonyolítását is lehetővé teszi.

A 7. emelet az ún. gépészeti szint, melyre a zöldfelületi mutató biztosítása érdekében szintén 50 cm-nél nagyobb földfeltöltésű felületek és ezzel intenzív zöldtető került. A növénykiültetés vonalai a földszinti kert törésvonalaival csengenek össze.

Üdvözöljük Cégünkről Vállaljuk Kapcsolat
www.TeKerted.hu

Üdvözöljük a TeKerted.hu honlapján!

www.TeKerted.hu

Kattintson a képekre, vagy használja a fenti menüt, és ismerje meg tevékenységeinket és eddigi munkáinkat.

A www.TeKerted.hu oldal fenntartója a Barna Irodaház Kft.

Cégünk a megalakulása óta eltelt 15 évben széleskörű mérnöki tevékenységet végzett. Vezető munkatársaink építőipari szakmérnöki, illetve okleveles tájépítész mérnöki diplomával rendelkeznek.
www.TeKerted.hu

Cégadatok

Alapítás éve: 1994.
Cégjegyzékszám: 03-09-102921
Adószám: 11035680-2-03
Bankszámlaszám: 10402513-25114375
Bank BIC (SWIFT): OKHBHUHB

Kert-és tájépítészeti tervezés

Az épített környezet megtervezésében segítségére lehetünk az ötlettervtől a kiviteli terv szintjéig. Magán- és közületi beruházások zöldfelületi terveinek elkészítését akár a szakági tervek összehangolásával is vállaljuk.

Építészeti tervezés

Komplett tervezési feladatokra vállalkozunk - hasonló és kapcsolódó tevékenységű irodákkal kötött együttműködés segítségével. A társtervezők koordinálásával és a munkafolyamatok irányításával gyorsan és hatékonyan tudunk reagálni a feladatokra.

Műszaki ellenőrzés

Az építőipari feladatokat szakmailag felügyeljük - akár az ötlettől a megvalósulásig. A megbízói elképzelések maradéktalanul és megfelelő minőségben válnak valóra – az ellenőri megbízási díjnak pedig akár többszörösét takaríthatja meg Önnek ez a szakmai segítség.

Igazságügyi szakértés

Az építő és építtető közötti esetleges vitás helyzeteket szakértői véleménnyel segítjük tisztázni. A tervek és a kivitelezés ellenőrzésén alapuló szakértői vélemény felderíti az építési hibákat és megkönnyíti az elszámolási jellegű vitákat.
www.TeKerted.hu

Hívjon bennünket vagy írjon email-t!

Székhely:
6500 Baja, Parti utca 6.
Telefon/Fax: 79/521-316
Mobil: 20/964-6680
Email: iroda@tekerted.hu

Várjuk megkeresését.

Telephely:
1031 Budapest, Silvanus sétány 25.
Telefon/Fax: 2665-176
Mobil: 20/365-7078
Email: kert@tekerted.hu
Látogató számláló:
Copyright © 2022 Tekerted.hu. All Rights Reserved.